Hitta ditt livssyfte

När vi inte är i linje med vårt syfte, verkar livet ofta som en kamp. Varför? Eftersom vi går mot strömmen och livet som försöker leda oss genom att skapa hinder. Du kan naturligtvis nå mål som inte är i linje med ditt livs mening, men vad är kostnaden? Ständig kamp och när målet är nått – missnöje och känslan av ”varför gjorde jag det, behöver jag detta till att börja med?”

När vi ansluter oss till vårt syfte, då börjar möjligheter, människor och idéer komma in i våra liv, hjälper oss och driver oss framåt. Nej, det kommer förmodligen ändå inte att bli lätt. Du har förmodligen fortfarande hinder, de flesta är där för att hjälpa dig växa. Men du kommer att må bra övervinna dessa hinder, och du kommer bli inspirerad och motiverad oavsett vad.

[tweetshareinline tweet=”Det är bevisat att upp till 95% procent av befolkningen lever utan tydliga mål eller drömmar i åtanke.” via=”no”] Anledningen är för det är jag tror att 95% av befolkningen inte känner till deras livs syfte. Hur kan du komma med mål utan att ha ett syfte? Jo, naturligtvis kan du, men återigen, hur effektivt är det
Innan vi börjar, här är några saker om ditt liv syfte som du behöver veta.

  • Det är resan, inte målet.
  • Det är essensen, inte formen.
  • Det kommer från din själ.
  • Det är livskvalitet, inte kvantitet.
  • Det är altruistiska, inte självcentrerad.
  • Det är en längtan, inte begär.
  • Den kommer till oss intuitivt, inte logiskt.
  • Det dras ut av oss, inte skapat.

[tweetshare tweet=”Ditt livs syfte inte är satt i sten – vi växer i medvetande och utvecklas hela tiden och tar på oss mer ansvar.” via=”no”]

Perfekt dag

Ok, nog teori, låt oss börja med övningar, Den första övningen. Och du troligtvis hört talas om det redan, men jag slår vad om du inte har gjort det så kommer jag att presentera den för dig. Den här övningen kommer att ge dig så mycket klarhet, att du kommer att bli förvånad. Inte bara det kommer att hjälpa dig att upptäcka ditt livs mening, men det kommer också att ge dig mycket specifika mål. Och som du kanske känner dig älskar mål, de mer specifika desto bättre. Ju mer känsla i det målet, desto bättre också. Vårt sinne förstår inte riktigt då dina känslor är mycket viktiga för att det att förstå vad du vill och börja föra dig idéer om hur man når den. Hur som helst, låt oss börja.

Föreställ dig den ideala dagen av ditt ideala livet.

Föreställ dig att detta är dagen när alla dina mål och drömmar är redan nått och du lever livet på dina drömmar. Allt du någonsin har velat har gått i uppfyllelse. Och jag menar – Allt. Nu utifrån när du vaknar på morgonen, börja skriva om den dagen. Faktiskt ta en bit papper, se till att du har minst en timmes oavbruten tid (helst mer) och skriva ned allt.


Och jag vill inte bara ha några få meningar berättade den allmänna beskrivning av din ideala dag vilket är vad de flesta människor gör. För att denna övning ska fungera måste du inte bara generellt beskriva vad din ideala dag skulle se ut, måste du också gå in i varje liten specifika detaljer, inklusive så mycket av dina tankar och känslor du skulle ha hela den dagen som möjligt.

Redan från den tid du vaknar, börja fråga dig själv dessa frågor och skriv ner dina svar.
 Vad är det första du tänker på när du vaknar? Vad känner du? Vad ser du omkring dig? Vem vaknar du med? Vad säger ni till varandra? Hur känns det mot den personen?
Du ska se alla de små detaljerna vi nämnde innan du ens kom ur sängen? Detta är den nivå av klarhet som du behöver.
• Vad åt du till frukost? Vad tycker du om under frukosten? Var bor du? Vad betyder den plats du bor på,
• Vad tycker du om den platsen? Titta nu ut genom fönstret, vad ser du?
• Vem bor hos dig? Vad känner du mot dessa människor? Tänk på alla relationer du har i ditt liv. Hur är de?
• Nu tänker du på din ekonomiska situation. Hur mycket inkomster har du en månad? Ett år? Hur fördelar du din inkomst? Vad tycker du om din ekonomiska situation?
• Vad är du känslor inför din framtid?
Tänk på din ekonomi, relationer, hälsa – allt.

Rulla till toppen